Pojednávanie s bývalým Černákovým spoločníkom sa opäť nezačalo

01.10.2012 Bratislava

Bratislava 1. októbra (TASR) - Pojednávanie s Milošom K., bývalým spoločníkom údajného banskobystrického bossa Mikuláša Černáka, museli dnes znovu odročiť. "Ja už začínam mať dojem, že sa dohadujete," povedal predseda senátu Okresného súdu Bratislava 2, keď sa dozvedel, že na jedna z obžalovaných v prípade Miloša K., neprišla na pojednávanie.

Pojednávanie sa malo začať už júni aj v septembri, na oboch termínoch však niekto chýbal. Najbližšie súd vytýčil na november. "Podľa policajných zistení 43-ročný Miloš K. pod hrozbou násilia prinútil podnikateľa z Bratislavy prepísať vozidlo značky Audi A4 na 29-ročného Petra S. Podnikateľovi sa Miloš K. niekoľkokrát vyhrážal, násilím mu vzal kľúče a doklady od vozidla," informoval ešte v januári hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Podnikateľa nakoniec podľa polície prinútil prepísať auto za vyše 28.000 eur na dopravnom inšpektoráte.

Miloš K. mal potom zorganizovať fiktívny predaj auta Oľge Z. S ňou sa vraj dohodol, že si naň vezme úver v lízingovej spoločnosti na základe fiktívnych podkladov. "Peter S. fingoval predaj vozidla Audi A4, ktoré získali násilím od podnikateľa z Bratislavy," vysvetlil Slivka.

Oľga Z. pritom nemala auto nikdy prevziať. Dostala účelový úver 18.300 eur, ktorý mala splatiť 60 splátkami vo výške 587,86 eura. Peniaze z úveru podľa polície prevzal Miloš K. a s výnimkou jednej splátky nemali byť nikdy vrátené.

Okrem údajného organizátora Miloša K. čelí obvineniu z legalizácie príjmu z trestnej činnosti a úverového podvodu aj pomocník Peter S., Oľgu Z. obvinili z úverového podvodu. Milošovi K. hrozí desať až 15 rokov väzenia, Petrovi S. sedem až 12 rokov a Oľge Z. tri až desať rokov.
 

Vyberte región